5 tips om je koffer deze zomer efficiënt in te pakken!

Of je nou 3 dagen weg gaat of 3 weken, je wilt altijd meer mee nemen dan wat je daadwerkelijk gaat dragen! Maar ja, je wilt toch die extra paar schoenen mee, of dat ene truitje want stel dat het koud wordt ’s avonds. Volgens mij kennen we het allemaal! Daarom geef ik je in dit blog 5 tips om je koffer deze zomer efficiënt in te pakken, zodat jij zoveel mogelijk mee kan nemen op vakantie.

Tip 1: rol je kleding op.

Mijn eerste tip is om je kleding niet op te vouwen, maar op te rollen! Ik doe dit zelf al een tijdje, en mijn familie lachte me eerst uit, maar die doen het nu zelf ook! Je kan niet alleen meer kwijt, maar je kleding komt ook met minder vouwen je koffer uit.

Tip 2: gebruik packing cubes.

Dit scheelt zoveel ruimte in je koffer en zorgt voor meer overzicht. Je kan deze voor een leuke prijs kopen bij bijvoorbeeld de Hema, maar ook Suitsupply verkoopt deze. Zelf doe ik altijd mijn ondergoed en sokken in 1 packing cube, en houd ik mijn tops en bottoms gescheiden van elkaar. Op deze manier zit je kleding veel compacter ingepakt en kan je meer kwijt.

Tip 3: maak setjes.

Zorg ervoor dat je bij het inpakken alleen maar dingen mee neemt die bij elkaar passen. Zo kan je meerdere tops combineren bij 1 bottom bijvoorbeeld. Daarnaast is het handig om veel basic items mee te nemen zodat je ook meer met elkaar kan combineren. Check daarnaast van te voren het weerbericht, zo kan je precies inschatten of je die ene trui wel echt nodig gaat hebben.

Tip 4: vul alles op.

Doe bijvoorbeeld je sokken in je schoenen om de loze ruimte op te vullen.

Tip 5: wat niet past, trek je aan!

Als je echt veel meer mee wilt nemen dan het gewicht toe staat, dan kan je altijd nog alles aantrekken. Ze wegen altijd alleen maar je koffer en niet jouzelf. Dus mocht je echt 3 paar jassen mee willen nemen dan is het altijd nog een optie om deze allemaal aan te trekken 😉

Koffer