Closet

5 tips om jouw kast zomer ready te maken!

De zomerperiode is weer aangebroken! Dit betekend voor heel veel mensen dat ze niet meer weten wat ze nou aan moeten trekken. Grote kans dat dit komt omdat er zoveel verschillende items in je kast hangen dat je helemaal in de war raakt! Logisch natuurlijk, zeker in Nederland wisselt het weer dagelijks en zou je de ene dag een jurkje kunnen dragen en de andere dag een lange broek. In dit blog geef ik je 5 tips om je kast zomer ready te maken!

Tip 1: welke items draag je nou echt nog?

De eerste tip is om voordat de echte zomerperiode aanbreekt je kast eens flink onder handen te nemen. Kijk eens naar alle items in je kast, wat heb je eigenlijk het afgelopen jaar nou echt gedragen? Als hier items tussen zitten die je al meer dan een jaar niet hebt gedragen is de kans klein dat je ze nog aan gaat trekken. Zorg ervoor dat deze items uit het zicht in je kast verdwijnen. Ruim ze bijvoorbeeld op in een bak ergens op zolder, of leg ze ergens helemaal bovenin of onder in je kast in een lade of op een plank.

Op TikTok zag ik hier laatst een handige hack voor. Hang al je items met de hanger dezelfde kant op, als je een item hebt gedragen hang je de hanger omgekeerd terug. Zo zie je na enige tijd precies welke items je vaak draagt en welke items je eigenlijk bijna nooit aanhebt.

Tip 2: geen winter en zomerkleding door elkaar in 1 kast.

Zorg er daarnaast voor dat alle echte winterkleding ook uit het zicht verdwijnt. Dikke wollen truien zal je echt niet meer nodig hebben de komende periode, maar nemen wel altijd veel plek in, in je kast.  Ook deze items kunnen tijdelijk even ergens anders opgeruimd worden. Dit zorgt ervoor dat als je ’s ochtends voor je kast staat, je aandacht niet hier naartoe gaat en dit zorgt voor meer overzicht.

Tip 3: hang soort bij soort.

Een andere, algemeen tip, is om soort bij soort te hangen. Broeken bij broeken, jurken bij jurken en tops bij tops etc. Als alles door elkaar hangt zoek je je ’s ochtends een breuk. Als je dit hebt gedaan zou je ook de items kunnen sorteren op kleur of soorttype, basic items aan de linker kant en wat meer uitgesproken items met een felle print of kleur aan de rechter kant. Dit zorgt ook voor meer rust in je kast.

Tip 4: ordenen van je lades.

Daarnaast is het fijn om items zoals ondergoed en sokken netjes op te kunnen bergen in lades. Ik gebruik hiervoor vaak organizers. Deze bakjes kun je bijvoorbeeld kopen bij de Ikea, Hema of Blokker. Op deze manier ligt niet alles door elkaar heen als je alles in een grote lade hebt liggen. Ook sportitems of zwemkleding kan je het beste opbergen in lades. Deze heb je waarschijnlijk niet dagelijks nodig.

Tip 5: zorg voor genoeg basic items.

Tot slot, zorg ervoor dat je genoeg basic items in je kast hebt hangen. Dit maakt de keuze voor een outfit ’s ochtends een stuk makkelijker. Basics kun je altijd aan en altijd met alles combineren. Investeer bijvoorbeeld in een goed basic t-shirt, mooie witte blouse of een mooie zomerse jurk. Zeker in de zomer kan je dit altijd overal bij aan.