Voeg je header hier toe

Een personal shopping dag!

Voor het vak personal styling kregen wij als studenten van de 55 Creative Business School de opdracht om 2 klanten te zoeken voor een stylingdag. Deze dag vond plaats bij de Van Dijk conceptstore in Waalwijk. Een prachtige winkel waar ze allerlei verschillende merken verkopen. Van Alix the label tot aan Ganni en Munthe, stuk voor stuk allerlei prachtige merken. Voor deze dag stond een mannelijke en vrouwelijk styling op het programma.

Mijn klanten waren allebei opzoek naar een outfit voor een 25 jarig huwelijksfeest van vrienden welke mid juni plaats zou gaan vinden in de buitenlucht. Voorafgaand aan de praktijkdag had ik met beide klanten een intake gesprek gevoerd om te vragen naar hun wensen. Daarnaast worden voorkeuren besproken en de maten doorgegeven. Dit alles maakt het doorlopen van de praktijkdag een stuk sneller.

Ik begon de praktijkdag met de mannelijke styling. Voor de schoolopdracht moest ik mijn mannelijke klant kleden in pak. Maar voor de wens van de klant, het huwelijksfeest, hadden we samen besloten om de look wat meer casual te houden. Ik ben samen met meneer door de winkel gelopen en samen hadden we al snel de keuze gemaakt voor een nette chino broek met een mooie polo. Voor de kleuren wilde we het neutraal houden zodat meneer zijn outfit mooi zou staan bij die van zijn vrouw. Uiteindelijk is de keuze gegaan naar een grijs blauwe polo van Gran Sasso en heeft meneer ook een mooie pastel kleur groen polo mee genomen. Doordat de polo geen knoopjes heeft vond ik deze nog net wat chiquer voor het huwelijksfeest.

Personal shopping dag
Styling
Styling

Na de lunch in het cafe bij Van Dijk zijn we verder gegaan met de vrouwelijke styling. De dames afdeling bij Van Dijk is erg groot, daarom ben ik met de vrouwelijke klant eerst een rondje gaan lopen over de damesafdeling. Vervolgens is zij zich gaan omkleden in een pashokje en ben ik verschillende sets bij elkaar gaan zoeken.  Mevrouw had tijdens het rondje een mooie broek gevonden, dus hier ben ik verder mee gaan werken. 

Styling

Mevrouw had tijdens het rondje door de winkel zelf al een mooie broek uitgekozen. Dit item was de basis van de eerste outfit. De broek is vrij stoer dus deze heb ik gecombineerd met een witte vrouwelijke blouse. De blouse heeft mooie details bij de mouwen en op de schouders. Dit zorgt ervoor dat er een zandloper figuur wordt gecreëerd bij mevrouw doordat het accent op de schouders wordt gelegd. Door middel van de schoenen wilde ik wat kleur toevoegen aan de outfit. Ik heb gekozen voor een mooie suède laars met hak in een lila kleur. Dit zorgt ervoor dat de outfit net wat interessanter wordt. Om de outfit helemaal af te stylen heb ik deze leopard print tas erbij uitgezocht. Dit maakt de outfit voor mij helemaal af. Een echt casual chique outfit. 

Witte blouse: Co’couture €119,95

Bruine cargo broek: Co’couture €129,95

Lila suede laars: Toral €239,95

Leopard print tas: Nunoo Bags €109,90

Voor de tweede outfit heb ik deze groene jumpsuit uitgekozen voor mevrouw. De kleur staat prachtig bij haar ogen en haarkleur. Daarnaast is het pak wat stoerder door de elastieke band aan de onderkant, maar maakt de pofmouw het ook weer wat chiquer. Qua schoenen hebben we gekozen voor een goud sandaal met een kleine hak. Dit maakt de jumpsuit wat meer passend bij de gelegenheid. Maar je kan deze ook goed combineren met een leuke sneaker, of in de winter met een jasje en een stoer laarsje. 

Als laatste toevoeging een oranje suède tas. Ook bij deze outfit wilde ik graag wat kleur toevoegen om de outfit net wat spannender te maken. Deze oranje kleur zorgt ervoor dat de tas echt de eyecatcher is van de outfit.

Groene jumpsuit: Sisters Point €64,95

Gouden sandalen: Bibi Lou €99,95

Oranje suede tas: Jerôme Dreyfuss €490

Styling
Styling

Tot slot de derde outfit van de vrouwelijke styling. Voor deze outfit zijn we echt totaal uit de comfortzone gestapt van mevrouw, maar zij wilde zelf heel graag deze roze metallic broek passen. Ik heb deze broek gecombineerd met een basic wit t-shirt om de broek even wat meer casual te maken. Daaroverheen een oversized blazer met een subtiele roze ruit om de roze kleur weer terug te laten komen. Ik heb de mouwen van de blazer opgestroopt om een zandloper figuur te creëeren en het accent in de taille te leggen. We hebben de outfit casual gehouden en afgestyled met een roze sneaker. 

Grijze oversized blazer: Marant Étoile €520

Wit basic t-shirt: Essentiel Antwerp €95

Roze metallic broek: Co’couture €139,95

Roze sneakers: Nubikk €180

Uiteindelijk is de keuze voor het huwelijksfeest outfit nummer 2 geworden. Maar mevrouw was blij met alle drie de outfits, en stiekem nog het meeste met de laatste outfit, die eigenlijk het meest uit haar comfort zone was!